Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Facebook

Friss topikok

Címkék

150 nap (1) 1998 (1) 2013 (1) 9/11 (1) akkor és most (1) alkohol (2) amerika (1) amnézia (1) átverés (1) a szürke ötven árnyalata (1) Balaton (1) Bódi Sylvi (1) britney spears (1) buci (1) buli (1) BŰZ (1) cápa (1) celeb (1) Conchita Wurst (1) divat (1) dj baby la (1) dj exotic eve (1) dj flower (1) dj lauro giotto (1) dj lia kustanczi (1) dj seherezade (1) drog (1) droid (1) egyediség (1) éjszaka (1) elemésztve (1) erotikus irodalom (1) escort (1) Eurovízió (1) facebook (2) Facebook (1) faldöngető (1) fantázia (1) fehérnemű (1) felnőtt (1) foci (1) fotó (1) függőleges mosoly (4) fulladás (1) gyerekszoba (1) gyermek (1) hamis gyönyör (1) hétvégi hódító (1) hipster (1) hitelesség (1) horror (1) humor (1) hús-vér ember (1) húsipari dj (1) instagram (1) irodai munka (1) ismerkedés (1) ital (1) kábítószer (1) káosz (1) karizma (1) komp (1) könyv (1) könyvkiadás (1) könyvmaffia (1) könyvrészlet (3) közösségi portál (1) kreativ.hu (1) leszarás (1) like (1) longboard (1) lovebirds (1) magánkiadás (1) magyar börtönpokol (1) mainstream (1) másnap (1) mecénás (1) média (1) miley cyrus (1) munka (1) munkaerő (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) neon (1) nép (1) neutralizátor (1) nicki minaj (1) Nirvana (1) nosztalgia (2) nyár (2) olvasói levél (1) pánikszoba (1) párkapcsolat (1) partyveterán (1) pénz (1) petíció (1) Playboy (1) Playboy villa (1) playmate (1) pornó (2) pszichopata (1) Puzsér Róbert (1) Ramones (1) részeg (1) ribancképző (1) rockdj dora butcher (1) Russell Peters (1) sofőr (1) stand-up comedy (1) stohl andrás (1) szajha (1) szakállas nő (1) szalai vivien (1) szexi (1) taktika (1) tavasz (2) terrorizmus (1) tévhit (1) tiffany (1) tömegközlekedés (1) trendi (1) troll (1) vers (2) viktor (1) vip baszóka (1) zsebgengszter (1) Címkefelhő

Könyvmaffia

2013.04.06. 14:42 Függőleges Mosoly

Sokan érdeklődte(te)k, miért nem kapható a könyvem viszonteladóknál, ezért úgy döntöttem, ideje röviden vázolnom, milyen lehetőségei vannak, vagy inkább nincsenek a könyvkiadásra egy kezdő írónak napjainkban.
A kínkeserves alkotási/szerkesztési folyamatot ugorjuk is át, és válasszuk kezdőképül a kéziratunk világra jövetelét. Amikor még ugyan kissé nyeszlett és magzatmázas, azonban az már biztosan látszik, hogy életképes, így talán érdemes lehet a nagyközönség érdeklődésére is. Ezen a ponton a büszke szülő jobb híján elkezd különböző kiadóknál házalni.
Én is így tettem, a teljes névtelenségemet súlyosbítandó, olyan hendikeppel, amihez képest bármelyik Barátok közt szereplő Emmy-esélyes lenne: vaginára utaló könyvcímmel és borítóval, valamint ehhez mérten pikáns és provokatív tartalommal. Más szóval tehát adott volt egy senki, aki írt egy szabadszájú könyvet a dugásról. Természetesen az én olvasatomban a regényem mondandója némileg cizelláltabb, az általam felkeresett kiadók nagy valószínűséggel –maximum- csak ennyit láttak bele. Ennek megfelelően csak úgy záporoztak a visszautasítások, többnyire a nem túl meglepő „nem fér bele a kiadónk profiljába” jellegű indoklások kíséretében. Majd a sorozatos kudarcok után naivan azt hittem megtört a jég, amikor felvettem a kapcsolatot a metróablakokat szerteszét plakátoló (és számtalan névtelen írót pártfogoló) könyvkiadó egyik írójával, aki meglepően segítőkésznek bizonyult. Bár egy-egy elejtett félmondatában olyasfajta magabiztosságot véltem felfedezni, mintha ő böffentette volna fel egy másnapos délutánon a komplett Gyűrűk Ura trilógiát, örültem hogy tetszik neki a téma és a stílus, annak meg még inkább, hogy hajlandó volt az irományom részleteit a kiadója felé is prezentálni.
Néhány nap múlva meg is érkezett a válaszuk, ami nagyjából úgy hangzott, hogy csak az ismert emberek szexuális élete az érdekes (noha nekik is próbáltam elmagyarázni, hogy a személyem irreleváns, a férfivá válás folyamata a lényeg), ezért jó lenne, ha a szexuális tartalom mögé írnék egy történetet, amire kvázi felfűzném a könyv gerincéül szolgáló kalandokat... DE HÁT EZ MAGA A TÖRTÉNET, B*ZDMEG! - Gondoltam magamban, miközben próbáltam elképzelni, vajon milyen sztorit várnak a már meglévő „mögé”, egy rejtélyes gyilkosságot, egy soha be nem teljesülő szerelmet, esetleg egy balul elsült gyémántrablást? Akárhogy törtem a fejem, nem tudtam rájönni, úgyhogy lemondtam az első (és mindeddig utolsó) kiadóról, aki szóba állt velem, és úgy döntöttem, saját erőből adom ki a könyvem.
Tovább erősítette az elhatározásom a kiadók szimbolikus jutalékrendszere, melynek keretében eladott példányonként az egységár 7-8%-ával halmozzák el az írópalántákat. Nem tartom magam egy anyagias embernek, de egy Fedél nélkülért is többet adnék (egy 2500Ft-os könyv esetén kb. bruttó 200Ft-ról beszélünk ugyebár), pedig azt nem is a szerzőtől veszem. Maradt tehát a magánkiadás, ami meglepően gazdaságos és profi, viszont amint kézhez kapja az ember a kész, bedobozolt könyveit, újabb hiénafalkába botlik, akiket úgy hívnak hogy viszonteladók.
Legyen szó országos áruházláncokról, eldugott független könyvesboltokról, vagy a legismertebb online könyváruházról, a képlet nagyjából ugyanaz: a szerző az eladási ár 56-60%-áért cserébe teheti ki a polcukra a művét... más szóval: INGYEN, mivel az így fennmaradó összeg épp csak a gyártási költséget fedezi. Tulajdonképpen még azzal sem lenne bajom, hogy ingyen adom a könyvem, de akkor elvárnám, hogy más se keressen rajta, pláne ne olyan, akinek semmi köze hozzá.
Kezdetben azt reméltem, az apró magánkönyvesboltokkal korrektebb feltételekkel egyezkedhetek, de hamar kiderült, hogy az ő kezük is meg van kötve, mindössze két nagykertől vásárolhatnak, akik akkora versenytársak, hogy amikor az egyikük munkatársával beszéltem telefonon, név szerint át tudott irányítani a másik cég azonos beosztású alkalmazottjához... Egy szó mint száz, pontosan ugyanúgy működik itthon a könyvbiznisz, mint az üzleti élet bármely más szegmense. Jó előre le vannak osztva a lapok, pontosan meg van határozva, melyik szektorban ki csinálhat pénzt, a többiek meg le vannak szarva.
Márpedig én szívesebben bukok el büszkén és szarosan, minthogy olyanoknak segítsek pénzt keresni, akik már most is úsznak benne, mint Dagobert. Nos, ezért nem kapható a könyvem mindmáig egyetlen viszonteladónál sem. Ha ezt megértitek, elfogadjátok, és még érdekel is Titeket a tartalma, rendeljetek bátran, gyorsabban postázok, mint MZ/X.
Békesség!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggolegesmosoly.blog.hu/api/trackback/id/tr955204080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kovács Terpentin 2013.04.08. 10:43:58

Jól beszélsz!
Big Up! :)

na ki vagyok? :)

Függőleges Mosoly 2013.04.08. 11:36:13

@Kovács Terpentin: köszönöm :) adj valami támpontot..
(első tippem: Guszti)

Kovács Terpentin 2013.04.09. 08:18:01

@Függőleges Mosoly: ki az a Guszti? :)
remélem valamelyik képen felismersz!
inbm.blog.hu/

Függőleges Mosoly 2013.04.10. 23:10:04

@Kovács Terpentin: jó a blog, Bandi :) hiába, India az India..

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2013.04.17. 13:36:50

Azt kihagytad, hogy kell vinni támogatót is legalább millás aláírt szerződéssel. (Nem vagyok szakmabeli, csak olvastam másutt hasonló sztorikat.)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2013.04.17. 16:15:18

Örülök, hogy véletlenül ide keveredtem és örülök (bármilyen ostobán is hangzik), hogy te is észrevetted ezt a magyar könyvmaffiát. Miért is örülök? Mert mikor erről kezdtem pofázni (oké, én testrészeikre utalva végül is megneveztem őket)(vagyis felismerhetők, beazonosíthatók), többen lehurrogtak, hogy ilyen nincs. Amikor azt veszem észre, hogy én vagyok az alkotó és az én ötletemet kell eladni, de én kapom a legkevesebb pénzt, valami nem stimmel. Ha belőlem élnek a kiadók és terjesztők, akkor én miből éljek?
Szívesen vennék egy személyesebb hangvételű levelet magánlevelezésben, ezért a blogomon használt címemre (ha volna kedved) kérnék egy kapcsolatfelvételi üzenetet. Volna ötletem és segítenék pár szóval, ha nem haragszol. Egyébként kétkötetes magyar író vagyok, de még az életben nem hallottál rólam. :-) És ez vicc.

agymosott-kukac-freemail-pont-hu
Várom leveledet.

Avarga 2013.05.12. 02:21:43

Nem tudom mennyire aktuális még, de 2éve egy előadás keretében hallottam az alábbi könyvkiadóról, akik máshogy működ(tek) akkor még, esetleg érdemes lenne velük felvenni a kapcsolatot:
undergroundkiado.hu/?konyvet=olvass

bboo 2013.06.06. 17:49:50

én szeretnék egy könyvet

Függőleges Mosoly 2013.06.07. 18:21:26

@Avarga: köszönöm szépen, ránézek!:)

Függőleges Mosoly 2013.06.07. 18:26:11

@bboo: köszönöm az érdeklődést, innen rendelhető: www.konyvmuhely.hu/ekonyvesbolt/id/141/Pataki+Tamas+-+Fuggoleges+mosoly
(pontosabban tőlem, ők csak továbbítják a rendeléseket. ha rendelsz, utána kérlek figyeld a rendelésben megadott emailcímed, mert oda küldök majd levelet a továbbiakról.)

Függőleges Mosoly 2013.06.07. 18:30:32

@Tom Bobb: a kommented után (ápr. 17-én) írtam a címre egy patakitamásos címről :)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2013.06.10. 05:59:09

@Függőleges Mosoly: Igen. Jelentkezni fogok, de most el vagyok úszva. Bocsánat.
süti beállítások módosítása