Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Facebook

Friss topikok

Címkék

150 nap (1) 1998 (1) 2013 (1) 9/11 (1) akkor és most (1) alkohol (2) amerika (1) amnézia (1) átverés (1) a szürke ötven árnyalata (1) Balaton (1) Bódi Sylvi (1) britney spears (1) buci (1) buli (1) BŰZ (1) cápa (1) celeb (1) Conchita Wurst (1) divat (1) dj baby la (1) dj exotic eve (1) dj flower (1) dj lauro giotto (1) dj lia kustanczi (1) dj seherezade (1) drog (1) droid (1) egyediség (1) éjszaka (1) elemésztve (1) erotikus irodalom (1) escort (1) Eurovízió (1) Facebook (1) facebook (2) faldöngető (1) fantázia (1) fehérnemű (1) felnőtt (1) foci (1) fotó (1) függőleges mosoly (4) fulladás (1) gyerekszoba (1) gyermek (1) hamis gyönyör (1) hétvégi hódító (1) hipster (1) hitelesség (1) horror (1) humor (1) hús-vér ember (1) húsipari dj (1) instagram (1) irodai munka (1) ismerkedés (1) ital (1) kábítószer (1) káosz (1) karizma (1) komp (1) könyv (1) könyvkiadás (1) könyvmaffia (1) könyvrészlet (3) közösségi portál (1) kreativ.hu (1) leszarás (1) like (1) longboard (1) lovebirds (1) magánkiadás (1) magyar börtönpokol (1) mainstream (1) másnap (1) mecénás (1) média (1) miley cyrus (1) munka (1) munkaerő (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) neon (1) nép (1) neutralizátor (1) nicki minaj (1) Nirvana (1) nosztalgia (2) nyár (2) olvasói levél (1) pánikszoba (1) párkapcsolat (1) partyveterán (1) pénz (1) petíció (1) Playboy (1) Playboy villa (1) playmate (1) pornó (2) pszichopata (1) Puzsér Róbert (1) Ramones (1) részeg (1) ribancképző (1) rockdj dora butcher (1) Russell Peters (1) sofőr (1) stand-up comedy (1) stohl andrás (1) szajha (1) szakállas nő (1) szalai vivien (1) szexi (1) taktika (1) tavasz (2) terrorizmus (1) tévhit (1) tiffany (1) tömegközlekedés (1) trendi (1) troll (1) vers (2) viktor (1) vip baszóka (1) zsebgengszter (1) Címkefelhő

Troll Eyez On Me - kommentsablonok túlhajszolt trolloknak

2013.04.19. 09:51 Függőleges Mosoly

warcraft_1366327758.jpg_720x556

Azt hiszem a világháló tévedhetetlen megmondóembereit senkinek sem kell bemutatnom, aki valaha is megnyilatkozott az interneten. Sokak szemében ők a 21. század online kocsmabútorai, akik mindent jobban tudnak mindenki másnál, mégse viszik semmire. Mindenhez van hozzáfűznivalójuk, melyet annak reményében fogalmaznak meg, hogy végre bebizonyosodik, ők is jók valamiben, és nagyot tévedett a világ, amikor leírta őket.

Én azonban nem így látom a trollokat. Számomra frusztrált, önnön kudarcaiktól megkeseredett embereknek tűnnek, akik úgy döntöttek, egy magasabb rendű eszme szolgálatának szentelik reménytelenül sivár kis életüket. Ez a magasztos eszme pedig nem más, mint az online perfekcionizmus. Céljuk az internetes kommunikáció megtisztítása a hibáktól, legyen az akár jellem-, vagy gondolkodásbeli, illetve nyelvtani. Kissé ugyan utópisztikus, de ha továbbra is a tőlük megszokott elhivatottsággal szembesítenek minden internetes véleményalkotót személyisége és mondandója legapróbb hibáival, idővel tényleg eljöhet egy szebb világ, amikor csak a trollok által jóváhagyott, makulátlan gyöngyszemek gurulhatnak szét az internet hófehér selyemterítőjén.

Nos, ebben a nemes misszióban szeretnék most segítő jobbot nyújtani nekik, hiszen nem lehet könnyű naphosszat a monitort fürkészve hibákra vadászni, majd ezekről kellő részletességgel tájékoztatni is az elkövetőiket. Arra gondoltam, hogy a multinacionális vállalatoknál használatos levélsablonok mintájára készült kommentsablonoknak ők is jó hasznát vehetnék.

Az univerzális kommenteket az egyes trolltípusok stílusához igazítottam, szóval a világháló segítő szándékú orákulumainak nincs más teendőjük, csak beazonosítani magukat a jellemzések alapján, majd lementeni a csoportjukhoz tartozó sablont, és bemásolni azt a kifogásolt internetes megnyilvánulások alá. Következzenek tehát a legjellemzőbb típusaik a kapcsolódó sablonokkal:

1. Az életellenes:

Benne feszül a legtöbb indulat az összes troll közül, lehetetlen bármivel is elnyerni a tetszését, haragszik a világra. Rajta kívül mindenki haszontalan véglény, a mondandójukról nem is beszélve, amit mostantól egy egyszerű copypaste-tel is az érintettek tudtára adhat:

Na most sikerült meglepned, te értéktelen kis szardarab... EZ NAGYOBB SZAR, MINT TE MAGAD!!! Ha legközelebb ekkora szarkupacot készülsz előgörgetni magadból, rendelj hozzá egy mobil wc-t is, hogy legyen hová tenni, mert most itt fog nekünk éktelenkedni, amíg el nem takarítja valaki!! Vagy egyszerűen csak halj meg! Az még jobb lenne! TE FOS!!!

2. A nyelvészprofesszor:

A vizsgált megnyilvánulás tartalma teljesen hidegen hagyja, meg sem próbál észérveket felsorakoztatni bármelyik oldalon, egyetlen cél lebeg a szeme előtt – a nyelvhelyesség csorbáinak kiköszörülése, legyenek azok bármily vétlenek/jelentéktelenek is. A továbbiakban ezzel az univerzális sablonnal jelezheti a hibát, és akadályozhatja meg annak megismétlődését:

Nem tudom eldönteni, hogy ennyire iskolázatlan vagy, vagy csak egy külföldi, aki most ismerkedik a nyelvvel. Bárhogy is legyen, ha legközelebb meg akarod gyalázni a magyar nyelvet, legalább ne nyilvánosan tedd, ha kérhetem. Szerezz inkább egy nyelvtankönyvet, és csendben vizeld le, amikor senki se lát. Ha pedig mindenképp közölni szeretnél valamit a világgal, felejtsd el a klaviatúrát, vedd videóra a mondandódat, és töltsd fel a youtubera.

3. Csernus:

A vehemens lélekbúvár, aki elejtett félmondatokból is képes komplett jellemrajzot alkotni bárkiről, és ami még ennél is érdekesebb, hogy minden esetben nagyjából ugyanarra a következtetésre jut:

És ez szerinted segít rajtad, te szerencsétlen? Ahelyett hogy itt vetíted ki a szexuális frusztrációidat másokra, nézz végre magadba, és kezdj valamit a szánalomra méltó kis életeddel, te lelki nyomorék.

4. A flegma:

Már alsó tagozatban is irigykedve nézte az osztály öntörvényű, nemtörődöm vezéregyéniségeit, csodálata jeléül pedig már a menetrendszerű verések előtt odaadta nekik a tízóraiját, és megírta a házi feladatukat. Az évek során felgyülemlett gátlásaitól egy különös szerepjáték keretében igyekszik megszabadulni, bízva benne hogy színlelt érdektelensége tiszteletet ébreszt a férfiakban, és vonzalmat a nőkben – a lehető legtöbb fórumon jelzi, mennyire érdektelen és tájékozatlan a témával kapcsolatban. Ezt mostantól így is megteheti:

És ez ki a faszomat érdekel? Egyáltalán ki a fasz vagy te, hogy érdekelj? És különben is, mi a faszt keresek itt? És mi a faszért kérdezősködjek?

5. A polihisztor:

Rá hárul a legnagyobb felelősség a trollok népes családjában, mivel ő mindenhez ért, és nem rest megosztani mérhetetlen tudását az egyszerű pórnéppel – lehetőleg minél leereszkedőbb stílusban. Bonyolult okfejtések helyett a jövőben elég ha érzékelteti szellemi fölényét:

Ha kicsit is konyítanál a statisztikus termodinamikához, a manierizmushoz, vagy a hedge ügyletekhez, és visszaolvasnád amit írtál, nagyon elszégyellnéd magad... Nem az a baj, hogy nem értesz valamihez, hanem hogy nem is nézel utána, mielőtt írsz róla. Ha pedig valamiről nem tudsz szabadon tájékozódni online, mert mondjuk Észak-Koreából netezel, csak írj nekem, és segítek, mert feladatomnak érzem a hozzád hasonló tudatlan proletárok felzárkóztatását.

6. A keserű:

Igazi hungarikum, ő az aki mindig a magyarok negativitására panaszkodik, ezzel bevonzva és életben tartva azt. Kommentje annyira sablonos, hogy szerintem már most is copypaste-tel dolgozik, de hátha nem:

Ez szép volt, gratulálok, tipikus magyar mentalitás! Az irigység meg a rosszindulat, az bezzeg megy! A magadfajták miatt tart itt ez az ország!

Ha csak ennyivel is, de remélem sikerült hozzájárulnom a nemes küldetésetek sikeréhez, kedves troll honfitársaim. Köszönjük hogy vagytok nekünk, keep on trollin’!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggolegesmosoly.blog.hu/api/trackback/id/tr275234183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2013.04.19. 10:32:56

7. A más zsebében turkáló
Ő az, aki ha 500 forint feletti kajáról írsz megjelenik, és kifejti, hogy miért voltál nagy hülye, akit átvertek ezzel az árral.

Öcsém, hamburgert ennyiért? Én 400-ért olyan tripla-dupla burgert ettem a Kiserdő melletti szeméttelepen, hogy a tíz ujjam megnyaltam utána, de te edd nyugodtan ezt a túlárazott szart, az való neked. Amúgy is, a múltkor 1500-ből vettem két kiló hús, zsömlét, meg kecsapot, a fél ház azt ette két napig, neked meg a limonádé se jött ki annyiból. De mindegy is, az ilyen túlárazott szarokat áruló helyeknek is meg kell élni valamiből, amilyen sznob majmok ti is vagytok; én meg inkább maradok anyám főztjénél, az a legjobb.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.04.19. 14:17:53

8. A politológus
Bármi legyen is a poszt tartalma, két formája van a véleményének:
- ha egyetért:
"Hát igen, ez történik egy olyan országban, amelynek Orbán a miniszterelnöke / Gyurcsány volt a miniszterelnöke / teli van nácikkal / teli van zsidókkal."
-ha nem ért egyet:
" Ilyen gyökér posztok is csak azért születnek, ilyen hülye emberek is csak azért kerülhetnek ki Indexre, mert az Orbán van hatalmon / mert a Gyurcsány elqrta / mert itt mindenki náci / mert itt mindenki zsidó"

Hüvely Matyi 2013.04.19. 14:26:22

8. A nem rasszista, de...

"Menj le egyszer te libsi köcsög vidékre, ne a fővárosi konyha-szobádból oszd az észt. Láttál már idős nyugdíjas hölgyet, akinek az utolsó paradicsomát vitték a c.gók? Nem írom ki, mert nem lehet, meg egyébként nincs velük problémám mielőtt kérdéd, nekem is van haverom aki állítólag az."

Szalacsi_Dezső 2013.04.19. 14:43:07

9. trollok lélekrajzáról posztot író (magát nem annak hívő) pszeudotroll :-)

Bocs nem hagyhattam ki ezt a magas labdát.Ne vedd magadra. :-)
Nagyon jó írás, valósak a karakterek! :-)

Szalacsi_Dezső 2013.04.19. 14:44:13

@speed: "Én 400-ért olyan tripla-dupla burgert ettem a Kiserdő melletti szeméttelepen, " ez zseniális.

faram 2013.04.19. 15:01:40

10. A mindenkit letrollozó troll

Akinek ha nem tetszik a véleményed, hozzászólásod, vita helyett egyszerűen letrolloz.

"Na ezért kár volt beregisztárlnod. Húzzál haza büdös troll."

movie 2013.04.19. 15:48:10

Ez a poszt csak azért született, hogy elejét vegye a számára elfogadhatatlan kommenteknek.

Az ilyen frusztrált idétlenek ne írjanak blogot, akik rettegnek az őszinte véleményektől. Szerencsétlen pizzazabáló...

Egy igazi magyar emberbe nem lehet a szót beléfojtani, még ha annyira körmönfontnak is gondolod magad, csak egy képernyő előtt görnyedő lúzer vagy!!!
;

Kovács Terpentin 2013.04.19. 16:00:51

azaszemétIMFmegatöbbiahibás
deénnem

Türkménbasi 2013.04.19. 16:02:24

Na most sikerült meglepned, te értéktelen kis szardarab... EZ NAGYOBB SZAR, MINT TE MAGAD!!! Ha legközelebb ekkora szarkupacot készülsz előgörgetni magadból, rendelj hozzá egy mobil wc-t is, hogy legyen hová tenni, mert most itt fog nekünk éktelenkedni, amíg el nem takarítja valaki!! Vagy egyszerűen csak halj meg! Az még jobb lenne! TE FOS!!!

;-)

Szalacsi_Dezső 2013.04.19. 16:27:29

Kezd saját maga paródiájába fordulni a poszt, és mi kommentelők is. ! :-)
Szerintem már elérte a célját, mint hogy mi is.
"Trololo Gáj" meg forog a sírjában, hogy ezzel a képzavarral éljek. :-P

BöszmeBunkó 2013.04.19. 17:43:51

héé!! poszttoló!! a beillesztett képen nem egy troll, hanem egy hc wow játékos szerepel, te egy tudatlan gyökér vagy poszttoló!

jah és a southparkból loptad, jogdíjat fizettél-e??

yep, art of trollin'

2013.04.19. 17:57:11

Gondolom írtál egy szar posztot amiről valaki negatívan nyilatkozott, így most erkölcsi felsőbbrendűséged bizonyítandó megírtad ezt a kis 'jellemzést' a saját magad által kitalált szövegekkel.

Legtöbb esetben az szokott trollozni, aki nem bírja ki a negatív kritikát.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.04.19. 18:22:41

@BöszmeBunkó: képzeld, az végeredményben egy troll, nem egy szimpla játékos. Konkrétan egy gyökér, aki abban élte ki magát, hogy tönkretette mások játékát. :)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.04.19. 18:24:59

Azért ez a poszt egy ritka nagy öngólnak tűnik! :)

"Azt hiszem a világháló tévedhetetlen megmondóembereit senkinek sem kell bemutatnom, aki valaha is megnyilatkozott az interneten."

Majd egy oldalon át sorolod, hogy ki, miért troll a te szemedben. Öntökönbökés iskolapéldája. :)
Olyan, mint amikor a fideszes komcsizgat.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.04.19. 18:33:49

tehát a szerző szerint a trollok:

"frusztrált, önnön kudarcaiktól megkeseredett embereknek tűnnek, akik úgy döntöttek, egy magasabb rendű eszme szolgálatának szentelik reménytelenül sivár kis életüket."

majd a 3-as típus jellemző mondatát így írja le:

"Ahelyett hogy itt vetíted ki a szexuális frusztrációidat másokra, nézz végre magadba, és kezdj valamit a szánalomra méltó kis életeddel, te lelki nyomorék."

és nyelvtani hibákkal is tele van. te FOS. ezért tart itt az ország. tipikus magyar mentalitás egyébként. meg azok a kommentelők is, akik fikázzák a posztot. de nagy GYÍKOK vagytok!!!

különvélemény 2013.04.19. 18:46:24

Ez szép volt, gratulálok, tipikus magyar mentalitás! Az irigység meg a rosszindulat, az bezzeg megy! A magadfajták miatt tart itt ez az ország!

:D

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2013.04.19. 18:50:27

szerintem a posztoló nem ismeri a "troll" fogalmát.

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.04.19. 18:59:00

Érdekes hogy a trollok egymást sose vegzálják.

ezanicknevem 2013.04.19. 19:03:19

11. A rettegő pacifista:
"Az a baj ezzel az országgal, hogy túl sok a rasszista. A cigányprobléma pl. mint olyan nem létezik. Ezt maguk a rasszisták provokálják. Én pl. már láttam cigányokat a tévében a Mága koncerten és nem bántottak senkit... Már ki se merem nyitni az internetet, mert elárasztják a rasszisták. Csak tudnám miért. Hitler szelleme lebeg itt. Nem kétséges, ez egy bűnös nép. Legalábbis a nagy része, aki ott lakik, amit még térképen se szoktam megnézni."

12. Az amatőr reálpolitikus
"A nacionalisták az okai a rossz külkapcsolatoknak. Nem véletlen hogy utálnak minket a szomszédaink! Csak sírtok Trianon miatt és ezzel megbántjátok szegényeket... Be kell látnunk, hogy ez egy jogos dolog volt. Jó, kicsit megszaladt a cerka de különben sem tehetünk ellene semmit. Nézzünk a jövőbe és barátkozzunk a szomszédokkal. Szeretet nélkül nem megy! Meg amíg az Oktogont át nem csatolják Romániához, a Nyugatit meg a Szlovákokhoz addig nekem voltaképp mindegy. Sőt utána is, mivel nem ott lakok."

13. A megszállott öngyűlölő
"Szégyellem hogy magyar vagyok! A határon túli magyarok jobban járnak azzal hogy Szlovákiában / Romániában élnek. Sajnálom, hogy már átköltöztem, mert legszívesebben újra átköltöznék!"

14. A 2006-os hadirokkant
"Szétverték a békés gyújtogatókat! Lelocsolták a nézelődő kopasz bőrkabátos hazafiakat, akik üres üvegekkel védekeztek! Kilőtték a szemüket és a fülüket is kilőtték volna ha Révész Máriusz fel nem áldozza a hősi halálát a tankban! Ja és a rendőrök nem voltak megszámozva és képesek voltak fenntartani a rendet! mklvmflmlbmflb,.d" (A vége sajnos ritkán olvasható, mert itt rendszerint egy rövid roham jelentkezik.)

15. A konteós hippi
"A globalizáció az új konzumdiktatúra, a fogyasztói társadalom ideológiája. Amerikai a világ csendőre, aki egy új Vietnámot készít elő Irakban és Afganisztánban. De az amcsi adminisztráció sőt az egész G8-ak csupán a multik bábjai. A háttérből a szálakat a nemzetközi pénzarisztokrácia olajlobbija irányítja. Ahol lehet, az IMF révén érvényesítik akaratukat, adósságcsapdával kiszipolyozva az országokat. Ahol ellenállást tapasztalnak, ott a CIA és a Moszad révén tartják fenn uralmukat! Ja és ha a nyugat odaadná a pénzt Afrikának, akkor nem halnának meg a gyerekek és vége lenne az AIDS-nek. Ja és apám edzőcipőjét is elégettem mikor megtudtam hogy gyerekrabszolgák csinálják. A sajátomat nem akarom, mert szennyezné az üvegházhatást."

+1. Az örök szofista
"Amikor azt írod, hogy "de", az nem igaz. Amikor azt írod, hogy "és", az sem igaz. A többi kötőszavaddal maximum fenntartásokkal értek egyet, de még úgy sem."

fapisztolybolt · http://fapisztoly.hu 2013.04.19. 19:03:21

Gondolom abban nincs annyi öröm.
Van még az offtopic típus akinek sosem sikerül a témába vágóan hozzászólnia és hamar barátaira talál és nem érti mi a gond ha szólnak neki.

Bell a Donna 2013.04.19. 19:30:38

@Hüvely Matyi:
Ellenpontja a "liberális", aki szerint náczirasszer fasiszta, aki ilyen paradicsomos példát megemlíteni merészel, mert ilyen eset csak a poszttoló fantáziájában létezik.
Ő már csak tudja, hiszen jóravaló, dolgos, csendes cigó a szomszédja - de legalábbis hallott már ilyenről.

ezanicknevem 2013.04.19. 19:30:58

@hasznavehetetlen régensherceg: Van benne valami. A fent felsoroltak inkább embertípusok, akik komolyan veszik magukat.
A troll olyan figura, akinek a célja a feszültségkeltés, ez szórakoztatja. A mondandója nem feltétlenül tükrözi a meggyőződését.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.04.19. 19:32:00

@Bell a Donna: egy dolog biztos. Valamiért a náciként viselkedő alakok sértőnek érzik a náci jelzőt és egyik sem tudja megmondani, hogy valójában miért is.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.04.19. 19:34:08

Jó ez mind igaz de kedves posztíró vazz téged nem zavar ez az olvashatatlan 97-es norvég blackmetal rajnogói weboldal háttér?

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2013.04.19. 19:38:25

@ezanicknevem: yepp, ezek inkább modorosok.

pl aki csak a helyesírással kötözködik simán nyelvtannáci..

volt nekem valahol elmentve egy trollhatározó de elveszett

kennyking 2013.04.19. 19:45:39

15. Valamiért a náciként viselkedő alakok sértőnek érzik a náci jelzőt és egyik sem tudja megmondani, hogy valójában miért is.

baliquez 2013.04.19. 19:58:17

@ezanicknevem:

"A troll olyan figura, akinek a célja a feszültségkeltés, ez szórakoztatja. A mondandója nem feltétlenül tükrözi a meggyőződését."

Ennyi.

a halálmetál-zenét játszó emberkék között meglepően sok zeneakadémiai végzettségű figura van, nem isznak vért és nem dugnak halottakkal, egyszerűen olyan vásznon festenek amilyenen kedvük tartja, és olyan ecsettel ami szívüknek kedves. Vállalják a társadalom többségének undorát, megvetését. Szabad emberek.

Ugyanígy, a krimi- és horrorírók zöme sem potenciális tömeggyilkos, macskát-babettát tartanak, orchideát nemesítenek, sakkoznak, szeretnek dolgokat. És elsőként tudják ki a gyilkos a regényük végén.

Trollokat sem lehet tipizálni, bár ez a nick nyelvészeti szárnypróbálgató kvázitrollnak indult, és emiatt felváltva kapom a jelzőket, hol lenáciznak, hol lelibsiznek, igaziból ez mindig a köpködőt minősíti a nyála, minél turhásabb annál inkább.

Az a szórakoztató amikor egy baliquez-féle "troll" szófordulatai, az internet szabadságában született kreált szavai a kilövésük után hónapokkal később a köznyelvben köszönnek vissza, egészen váratlan élményként. Alkotás. Építés.

Internetes trolloknak köszönhető egy csomó olyan leleményes kifejezés ami nélkül sokkal szegényebb lenne a nyelvezetünk és a közbeszédünk ebben a szénanáthás országban. Becsüljétek meg drága trolljaitokat tehát, mert valahol mélyen mindannyian trollok vagyunk. A névtelenség pediglen álarc az álarcosbálban, letépni üszkös nagy bunkóság.

Putyilov gyári melós 2013.04.19. 20:15:25

És a posztíró hova sorolná be magát?

magyar ember teli szájjal 2013.04.19. 20:24:58

@Putyilov gyári melós: a posztíro egy pöcs. Elég elolvasni amit Voksán Virágról írt. És nem azért mert szerintem DJ Flower egy nőstény Beethoven.

lehuto 2013.04.19. 20:54:53

Az OFF-olókat se hagyjátok ki! Wáháháháhááhááá!!! :)

birizgált ingerküszöb 2013.04.19. 21:54:36

A magam részéről nem túlzottan kedvelem mások "troll"-ként való minősítését, több okból sem.

Részint azért nem, mert ez igen gyakran olyan benyomást kelt, hogy aki letrolloz másokat, az csupán egy minősítést ragaszt oda valakihez, ahelyett, hogy annak állításait érveléssel cáfolná. Ez voltaképpen az ad hominem néven ismert érvelési hiba, amikor valakinek a személyét minősítik, nem pedig azt, amit az illető a hozzászólásában mond.

Másrészt azért sem kedvelem, mert valakit troll-nak minősíteni, rettentően egyszerű és rettentően közhelyes, úgyszólván semmiféle teljesítmény, semmiféle gondolati tartalom nincs mögötte, inkább csak valami szellemi restség.

Az előbbiekkel összefügg, hogy a másokat csípőből letrollozók nem jelentéktelen része gyaníthatóan bajban lenne, ha definiálni kellene, hogy valójában mi is értendő a troll kifejezés alatt. Attól tartok, hogy a troll-ozók nagy része nem ismeri a szó eredeti jelentését, a norvég mondakör százfejű csodalényét. A troll kifejezést ehelyett nagyon sokszor egyszerűen olyan valakire használják, akinek nem tetszik a hozzászólása, a hozzáállása, függetlenül attól, hogy amit az illető ír, az igaz, vagy sem.

Éppen ezért tartom érdekesnek a fenti eszmefuttatást, mert a szerző kísérletet tesz a troll jelzővel illetett hozzászólók személyiségtípusainak felvázolására.

A különböző típusoknak – ha jól értem – a szerző szerint egyfajta perfekcionizmus a fő vétke, közös jellemzőjük, hogy hozzászólásaikban iparkodnak kiküszöbölni, korrigálni a különféle, nyelvtani és egyéb hibákat.

Mármost, ha ez így van, akkor a kérdésem az lenne, hogy e gondolatmenet szerint akkor bárki, aki a bármiféle tévedést, elírást, zagyvaságot, sületlenséget, tárgyi hibát, stb. szóvá tesz, szóval akkor az illető emiatt, automatikusan „troll”-nak minősül?

A szerző szerint a „troll”-ok másik közös jellemzője a személyeskedés. Lehet, hogy ez így van, de vajon az őket trollnak minősítők vajon nem legalább annyira személyeskednek??? (Lásd az ad hominem érvelést fent.)

------------------------------------

Csak technikai kérdés, de ezt az inverz, fekete hátterű szövegképet én is rettentően nehezen olvashatónak tartom.

birizgált ingerküszöb 2013.04.19. 21:58:47

@baliquez:

"Internetes trolloknak köszönhető egy csomó olyan leleményes kifejezés ami nélkül sokkal szegényebb lenne a nyelvezetünk és a közbeszédünk ..."

Felhoznál ezekre "a leleményes kifejezésekre"
néhány példát? Őszintén érdekelne.

baliquez 2013.04.19. 22:35:49

@birizgált ingerküszöb: természetesen nem fogok ilyen példával szolgálni, keress magadnak LOLOLOLOLOL XD
6/10

Na jó, talán mégis, kis segítség: vezénylőtábornok (toood, a minielnökúr) ezer szent neve. Minden politroll nevében is mondhatom, komoly és rideg büszkeségre ad okot hogy a diktátorok 97%-ának nincs tizedannyi frappáns beceneve sem mint a csuti töpszlinknek, nem is csodálom hogy kedvenc hosszúkezű majma legújabban kommentezőket perelget puszta irigységből, mert kevés neki a lézerezés, többre hivatottnak érzi magát a kis babszemkankó.

Nylul 2013.04.19. 22:56:46

Még egy típus, mondhatni a trollok istene:
A wmikik.
Bár hazánkban csak egy profi művelője van.

ezanicknevem 2013.04.19. 23:42:01

@álfirkász: @kennyking: "Valamiért a náciként viselkedő alakok sértőnek érzik a náci jelzőt és egyik sem tudja megmondani, hogy valójában miért is."

Hahaha! :)

Valamiért a magukat sértettnek érző személyek hajlamosak használni a vitapartnereikre a "náci" jelzőt, igen gyakran anélkül, hogy meg tudnák magyarázni, mit jelent valójában ez a szó.

hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci_k%C3%A1rtya

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.04.20. 00:38:00

@ezanicknevem: wiki azért messze van a hitelestől.
De mégis minek nevezzünk benneteket a rasszista, soviniszta, revizionista, "antikommunista" baromságaitokkal? (többes harmadik csak feltételezés, de egyébként mi okod lenne a reklamációra?)

Liverbird 2013.04.20. 01:38:31

És hol marad a Troll Ultimate Edition, a Lencsés István??

Aki nem ismerné, élvezet olvasni a kommentjeit:

blog.hu/user/41469/tab/activity

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.20. 17:16:49

a kommentek jobbak, int a poszt, pedig a poszt se semmi. :D:D

Szádbafingok 2013.04.20. 18:11:58

Zseniális poszt, bár nem olvastam. Csak gratulálni tudok.
Mindazonáltal fontosnak tartom megjegyezni, hogy pina.

birizgált ingerküszöb 2013.06.16. 23:29:22

@baliquez: Hát, ha a felsoroltak lennének a nyelvet - úgymond - gazdagító, "leleményes kifejezések", akkor ez bizony igencsak szegényes felhozatal.
süti beállítások módosítása