Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Facebook

Friss topikok

Címkék

150 nap (1) 1998 (1) 2013 (1) 9/11 (1) akkor és most (1) alkohol (2) amerika (1) amnézia (1) átverés (1) a szürke ötven árnyalata (1) Balaton (1) Bódi Sylvi (1) britney spears (1) buci (1) buli (1) BŰZ (1) cápa (1) celeb (1) Conchita Wurst (1) divat (1) dj baby la (1) dj exotic eve (1) dj flower (1) dj lauro giotto (1) dj lia kustanczi (1) dj seherezade (1) drog (1) droid (1) egyediség (1) éjszaka (1) elemésztve (1) erotikus irodalom (1) escort (1) Eurovízió (1) facebook (2) Facebook (1) faldöngető (1) fantázia (1) fehérnemű (1) felnőtt (1) foci (1) fotó (1) függőleges mosoly (4) fulladás (1) gyerekszoba (1) gyermek (1) hamis gyönyör (1) hétvégi hódító (1) hipster (1) hitelesség (1) horror (1) humor (1) hús-vér ember (1) húsipari dj (1) instagram (1) irodai munka (1) ismerkedés (1) ital (1) kábítószer (1) káosz (1) karizma (1) komp (1) könyv (1) könyvkiadás (1) könyvmaffia (1) könyvrészlet (3) közösségi portál (1) kreativ.hu (1) leszarás (1) like (1) longboard (1) lovebirds (1) magánkiadás (1) magyar börtönpokol (1) mainstream (1) másnap (1) mecénás (1) média (1) miley cyrus (1) munka (1) munkaerő (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) neon (1) nép (1) neutralizátor (1) nicki minaj (1) Nirvana (1) nosztalgia (2) nyár (2) olvasói levél (1) pánikszoba (1) párkapcsolat (1) partyveterán (1) pénz (1) petíció (1) Playboy (1) Playboy villa (1) playmate (1) pornó (2) pszichopata (1) Puzsér Róbert (1) Ramones (1) részeg (1) ribancképző (1) rockdj dora butcher (1) Russell Peters (1) sofőr (1) stand-up comedy (1) stohl andrás (1) szajha (1) szakállas nő (1) szalai vivien (1) szexi (1) taktika (1) tavasz (2) terrorizmus (1) tévhit (1) tiffany (1) tömegközlekedés (1) trendi (1) troll (1) vers (2) viktor (1) vip baszóka (1) zsebgengszter (1) Címkefelhő

Lustaságban, kishitűségben, míg a halál el nem választ

2013.08.22. 17:16 Függőleges Mosoly

zombies_in_love_by_jodielar8-d5ql5kb_1377184449.jpg_900x675

Nem akarok a pesszimista párterapeuta szerepében tetszelegni, de képtelen vagyok szó nélkül hagyni a környezetemben látott párkapcsolatok aggasztó kiüresedését.

Nyilván nem egy új keletű jelenségről van szó, pusztán arról, hogy így 30 körül óhatatlanul is elemezgetem azokat a gombamód szaporodó, „harmonikus hosszútávú kapcsolatokat”, amikbe van szerencsém kicsit is belelátni. És őszintén szólva lesújtó, amit látok.

A párkapcsolatban élő korombeliek többségét kizárólag a lustaság és a kishitűség tartja össze. Lusták változtatni, és kishitűek váltani. Elhidegült lakótársként tengetik az életüket egymás mellett, miközben azzal nyugtatgatják magukat, hogy úgysem találnának jobbat. És ha figyelembe vesszük, milyen lusta, unalmas, keserű emberré tette őket a boldogtalan magánéletük, erre sajnos meg is van minden esély. Hiszen miután valaki éveket tölt el egy szürke, szeretetmentes, megszokáson alapuló kapcsolatban, nemhogy lenyűgözni képtelen egy ellenkező neműt, de talán még arra is, hogy fesztelenül elbeszélgessen vele. Ez alól még a tulajdon párja sem kivétel, akivel a kellő vonzalom hiányában eleve össze sem jött volna, ha nem lusta és kishitű. Majd miután ez mégis megtörtént (például azért, mert a közös baráti körükben már mindenki „elkelt”, és ők sem szerettek volna lemaradni), elkezdik rutinból végigjárni az ilyenkor szokásos párkapcsolati lépcsőfokokat.

Összeköltöznek, összeházasodnak, majd gyereket vállalnak, legfőképp azért, hogy kompenzálják az egymás iránti vonzalom teljes hiányát. Hogy ha már boldogság nincs, valami azért legyen, amivel el lehet dicsekedni a külvilág felé. Így láthatja mindenki, hogy nekik bizony halad szépen előre a kapcsolatunk, nem csak toporognak egy helyben.

Tulajdonképpen tényleg halad, csak rossz irányba. Ahelyett hogy felfejlődne, lassan teljesen kihűl. Érdeklődés hiányában fokozatosan elmaradoznak a beszélgetések, a közös programok, na meg persze a szex (aminek alapfeltétele lenne, hogy a felek igyekezzenek vonzóak maradni egymás számára), és legbelül mindketten tudják, hogy végleg csapdába estek. Mert jobb híján összekötötték egymással az életüket, ami a hosszú évek alatt olyan sok ponton kapcsolódott össze, és annyira kiüresedett, hogy fizikailag képtelenek lennének egymásnak búcsút intve vonzalmat ébreszteni egy ígéretesebb párjelöltben.

Mivel ezen a ponton már túl késő változtatni, nem marad más választásuk, mint elfogadni a hibás döntésük következményeit, és leélni az elcseszett életük maradékát lustaságban, kishitűségben, míg a halál el nem választ...

Kép forrása: deviantart.net

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggolegesmosoly.blog.hu/api/trackback/id/tr615471503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bí Dzsí 2013.08.23. 12:36:53

Milyen jó, hogy van egy 30 évesen egyedülálló, gyermektelen haverjuk, mint Te, aki az élet császáraként tükröt tart nekik....

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.23. 12:40:57

@Bí Dzsí: :D

egyébként elég szar lehet. hogy csak ilyen ismerőseid vannak.

Novbert 2013.08.23. 12:57:02

EZ
MI
?

Nem állítom, hogy egy blogbejegyzés írásakor is mindenképpen a tézis-antitézis-szintézis szent hármasát szem előtt tartva kellene megnyilvánulni, de ha csak annyit tudsz kipréselni magadból, hogy (bekezdésenkénti mélyelemzés)

- A párkapcsolatok ki vannak üresedve

- És ez lesújtó

- A kortársaim lusták

- A párkapcsolatok ki vannak üresedve.

- Kiüresedve

- Lusták

akkor ezért kár billentyűzetet ragadni.
Szerintem.

Chershire 2013.08.23. 12:57:44

Ez sajnos tényleg nagyon sok kapcsolatra igaz. A legtöbb társas magányban élő saját maga is elhiszi, hogy ez neki jó, ő boldog - vagy mert fél egyedül lenni, vagy mert nem engedheti meg magának (pl. anyagilag), hogy lépjen.
Azért, mert valakinek vannak ilyen boldogtalan párkapcsolatban élő ismerősei, nem minősíti őt - akár 30 éves egyedülálló és gyermektelen, akár nem.

kovácspéterke 2013.08.23. 12:58:24

@Bí Dzsí: ügyesen elkaptad a lényeget.

RS 2013.08.23. 14:02:16

Amióta az okostelefonok hódítanak és nem az emberek egymást, addig ez az irány marad. Órákat elüldögélnek egymás mellett az emberek kommunikáció nélkül. Az emberek mostmár digitális szociális hálókban tengetik az életüket.

dusomoja 2013.08.23. 14:28:33

Bí Dzsí megírta lényeget. Egyébként meg bizony fel kellen vállalni a párterapeuta szerepet, és úgy egyáltalán belátni, hogy NINCS AUTOMATIKUS boldogság egyetlen párkapcsolatban sem, nem minden fasz amindig, hanem erőt kell feszíteni. "úgysem talánának jobbat" - jobbat? minél? Ha valaki nem elég jó már keresünk egy jobbat? Miféle üzenet ez, amúgy? Asszem megyek, lecserélem a gyerekemet, a kutyámat és a nővéremet, mert meguntam őket.Ja, a férjemet már nem tudom mert ő már elhagyott.

SarahConnor 2013.08.23. 14:59:03

Valamire kifuthatott volna a cikk, ez így nem több holmi picsogásnál. Amivel amúgy akár egyet is értenék, de egyvalamit fontos észben tartani: mások kapcsolatáról sosem tudsz annyit, amennyit akarnál, tehát amennyi benne van. Lehet, hogy amit te lesújtó egymás mellett tengődésnek látsz, abban igenis van szeretet, szerelem, csak ők ilyenek - nem látszik rajtuk minden szögből.

SzJa 2013.08.23. 15:45:53

Á, dehogy! A gyerek miatt! Hogy ne sérüljön szegény! Meg amúgyis úgy szereti az apját!

otapi 2013.08.23. 15:46:34

Minden (normális) hosszabb távú párkapcsolatban, pláne egy házasságban vannak hullámvölgyek, de vannak hullámhegyek is. Attól hogy épp mondjuk egy hullámvölgyet látsz, nem biztos hogy ugyanaz a pár ne lenne boldog egymással mondjuk öt évvel később (pl. belerázódnak a gyereknevelésbe, munkába, életmódot váltanak, stb.).
Az is lustaság, ha egy hosszabbtávú kapcsolatot feladsz mert éppen egy hullámvölgyben van. Ilyenkor azért van hogy rövidtávon könnyebb kilépni a kapcsolatból, mint megújitani... Aztán ha eljön az öregkor, akkor meg ott maradsz egyedül, mert nem vagy képes megtartani egy hosszabb távú kapcsolatot, ne adj isten családot.

Hipok Rita 2013.08.23. 18:00:13

Azért megesik, hogy próbálnak változtatni, csak nem biztos, hogy a legjobb módszerrel.
Mint pl. egyik ismerősöm tette, a felesége háta mögött. Megkereste valamelyik közösségi oldalon a régi (vele kb. ezer éve semmilyen szinten kapcsolatot nem tartó) csaját és nekiállt nosztalgiázni, bájologni. Feleséget élettársnak hazudta (ha már hazudik, akkor akár mondhatta volna azt is, hogy egyedülálló), aztán remélte a legjobbakat. De nem a terve szerint alakult a dolog, azonnal le lett pattintva. Nem örült neki, viszont még mindig ott van a felesége, akihez továbbra is hazamehet és ugyanúgy kapja otthon a kaját meg a tiszta ruhát. Nem bukott le, tehát marad minden a régiben. Meg az is lehet, hogy a feleség ugyanezt csinálja az ő háta mögött.

R. Dawn (törölt) 2013.08.23. 20:35:25

A picsogás szót ki nem állhatom, nem tudom melyik fasz találta ezt ki de ultra gáz.

A lényeg számomra itt van:

"...valami azért legyen, amivel el lehet dicsekedni a külvilág felé "

Az írás nagyon tetszett, a számból vetted ki a szót kedves szerző :)

R. Dawn (törölt) 2013.08.23. 20:40:15

A felettem lévő kommentből is tisztán látszik.

Szenvednek, variálnak, manipulálnak, nyávognak, aztán megint szenvednek, nyelnek, nyelnek és megint csak nyelnek, jó sokat! Tartása, büszkesége már nem soknak van, feltétel nélküli szeretetet pedig még csak hallásból sem ismerik :D

De azért a "boldog párkapcsolatban" élek gondolatával ámítják és kábítják magukat és másokat is. Primitív ösztönlények.

R. Dawn (törölt) 2013.08.23. 20:45:36

Otapi
olvass utána, hogy az idősebb özvegy nők hány százaléka lesz boldogabb férjük halála után. Meg fogsz lepődni. Bizony :)

baryll 2013.08.23. 22:37:58

Úgy tapasztalom, baromi nehéz rátalálni a legmegfelelőbb párra, és mivel ketyeg az óra, egy idő után lépni kell, és ez a lépés sok esetben nem a legszerencsésebb (lásd pl. válási statisztikákat). Amikor a gyermekek is belépnek a képbe, onnantól még kacifántosabb a helyzet. Okos emberek már rájöttek arra is, hogy például a házasság akkor tud jól működni, ha az egy racionális alapokon nyugvó döntés eredménye, pontosan olyan mint egy hagyományos értelemben vett szerződés megkötése. Az, hogy az a kapcsolat kifelé milyen képet mutat, hogy az hogy néz ki, az legyen a szemlélő saját problémája. Hol van itt a szeretet, és a romantika..talán a könyvekben, a filmvásznon, stb..

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.08.23. 23:24:20

A poszt alapkijelentése igaz, a sokéves kapcsolatok ki tudnak üresedni. És valóban jó lenne, ha nem így lenne. Ám ha majd 50 körül nézel közül a saját (volt) házasságodban, akkor már tudni fogod, amit most még nem értesz. Vagyis hogy ezt a kiüresedést a legjobb szándékkal sem lehet teljesen megelőzni. Akkor sem, ha a két ember megértő, türelmes, intelligens, érzékeny, odafigyelő. Mert húsz év együttélés alatt az egymásra odafigyelő emberek megismerik a másik összes gondolatát, emlékeit, kedvteléseit, látásmódját, gyengéit, gyengeségeit, rossz szokásait, de még a szidalmait és kesergéseit is. Ha a két ember nem figyel egymásra, a kiüresedésnek nincs akadálya sokkal kevesebb időn belül sem, de a jó házastársak között is eljut az összecsiszolódás az összekopásig.

És persze amikor múlik a kedv a bulizások iránt, amikor már fáradt vagy az ajzószerekhez is, amikor a gyerekeidre is keresned kell és ezért hullafáradtan bámulod este a tévét, amíg le nem lassulsz annyira, hogy ágyba tudj esni, akkor nehéz számonkérni rajtad a házastársaddal eltöltendő derűs órákat és a pihentető közös beszélgetéseket, sétákat.

Harminc évesen még hiszed, hogy boldogulni fogsz, húsz év múlva már te is tudni fogod, hogy hol rontottad el. Szar ügy, kétségtelen. Annyit tehetsz, hogy ezek ismeretében vágsz neki a jövőnek.

Húsz év múlva nem lustaságból fogsz kitartani a párod mellett, hanem mert ha elváltok, új életet kellene felépítened, szinte a nulláról. Például valahonnan elő kellene varázsolnod annyit, amennyit egy új, berendezett lakás megszerzéséhez kell hozzátenned az akkori vagyonkádhoz. És újra tartós társat találnod valahol, mert magányosan mégsem az igazi az élet. Húsz év múlva látni fogod majd, hogy a lelkesedés ez iránt már nem töretlen.

Te sem írtad le a tanulságot, vagyis hogy mit kellene tenni a megfigyelhető hibák helyett. Bizonyára azért, mert te sem tudod. Nem csodálom. Ahhoz kell még húsz év.

hát, ez gáz 2013.08.24. 02:52:14

@Androsz: ezzel a gondolattal együtt teljes a poszt.

Cric 2013.08.26. 11:06:17

Nagyon jó írás! ahogy gondoltam, ki is verte a biztosítékot azoknál akik ilyen kapcsolatban élnek de még magunknak sem vallják be, hogy ez nem jó..sőt!! kikérik maguknak. akinek nem inge, ne vegye magára. Valamelyikőtök nagy szellemesen azt írja, hogy megy és lecseréli a gyereket meg a kutyát..Nem erről szól a dolog. Az ember a családját nem választja, ellenben a partnerét igen. Ezért fontos, hogy azzal akit választunk, ne egy szürke, megszokásokon alapuló szarra alapozzuk a jövőnket mert ez később csak rosszabb lesz.

*Runaway* 2013.09.01. 00:06:03

Ugy gondolom, hogy ez nagyon osszetett dolog. :) Az elso problemanak azt tartom, hogy az emberek java nem szerelembol hazasodik. Bar ugy gondoljak, hogy igen, de megsem. A szerelem nem azt jelenti, hogy beleszeretek valaki testebe vagy viselkedesebe. A vagy es a szenvedely nem jelent szerelmet. :) Es hamar el is mulik. Ha valoban szeretsz valakit, akkor szereted minden nyugjet, bajat, a hisztijeit, a kirohanasait, mert mogotte mindig latod azt, aki orok, aki ott van mindezek mogott. Az a baj az emberekkel, hogy mindig mastol varjak a "megvaltast" az eletukhoz es mindig masokat hibaztatnak a boldogtalansagukert (mert igy konnyu :) ), kozben nem jonnek ra, hogy sajat maguknak is valtozniuk kellene. Mindig olyan tarsad lesz, amilyen te magad is vagy. "Hasonlo a hasonlot". :)

2013.10.31. 17:37:28

Így van, majd a halál megoldja.
De miért fáj ez neked?
süti beállítások módosítása