Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Facebook

Friss topikok

Címkék

150 nap (1) 1998 (1) 2013 (1) 9/11 (1) akkor és most (1) alkohol (2) amerika (1) amnézia (1) átverés (1) a szürke ötven árnyalata (1) Balaton (1) Bódi Sylvi (1) britney spears (1) buci (1) buli (1) BŰZ (1) cápa (1) celeb (1) Conchita Wurst (1) divat (1) dj baby la (1) dj exotic eve (1) dj flower (1) dj lauro giotto (1) dj lia kustanczi (1) dj seherezade (1) drog (1) droid (1) egyediség (1) éjszaka (1) elemésztve (1) erotikus irodalom (1) escort (1) Eurovízió (1) Facebook (1) facebook (2) faldöngető (1) fantázia (1) fehérnemű (1) felnőtt (1) foci (1) fotó (1) függőleges mosoly (4) fulladás (1) gyerekszoba (1) gyermek (1) hamis gyönyör (1) hétvégi hódító (1) hipster (1) hitelesség (1) horror (1) humor (1) hús-vér ember (1) húsipari dj (1) instagram (1) irodai munka (1) ismerkedés (1) ital (1) kábítószer (1) káosz (1) karizma (1) komp (1) könyv (1) könyvkiadás (1) könyvmaffia (1) könyvrészlet (3) közösségi portál (1) kreativ.hu (1) leszarás (1) like (1) longboard (1) lovebirds (1) magánkiadás (1) magyar börtönpokol (1) mainstream (1) másnap (1) mecénás (1) média (1) miley cyrus (1) munka (1) munkaerő (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) neon (1) nép (1) neutralizátor (1) nicki minaj (1) Nirvana (1) nosztalgia (2) nyár (2) olvasói levél (1) pánikszoba (1) párkapcsolat (1) partyveterán (1) pénz (1) petíció (1) Playboy (1) Playboy villa (1) playmate (1) pornó (2) pszichopata (1) Puzsér Róbert (1) Ramones (1) részeg (1) ribancképző (1) rockdj dora butcher (1) Russell Peters (1) sofőr (1) stand-up comedy (1) stohl andrás (1) szajha (1) szakállas nő (1) szalai vivien (1) szexi (1) taktika (1) tavasz (2) terrorizmus (1) tévhit (1) tiffany (1) tömegközlekedés (1) trendi (1) troll (1) vers (2) viktor (1) vip baszóka (1) zsebgengszter (1) Címkefelhő

Kis like-határozó

2013.11.08. 15:20 Függőleges Mosoly

fblike_1383920260.jpg_599x371

Ajándék likenak ne nézd az okát, tartja az ősi mondás, én mégis azt mondom, érdemes kicsit megvizsgálnunk a likeok mögött húzódó motivációkat, hiszen valódi üzenetük gyakran feltűnően eltávolodik az érintett tartalomtól.

 A likeoló személyéhez fűződő viszonyunk alapján könnyedén meghatározhatjuk a főbb alaptípusokat:

1. Hagyományos like:

Egyszerű, mint pornósnak a DJ szakma. Nincs hátsó szándék, se mögöttes tartalom, egyetlen célja az tetszésnyilvánítás. Ritkább, mint gondolnánk.

2. Rokonszenv-like:

A rokonszenv like esetében a tartalom teljesen irreleváns, a kattintás csupán a posztoló iránti szimpátiát fejezi ki. Tipikus rokonszenv-like például az, ami ismert emberek hivatalos profiljának videómegosztásaira érkezik pillanatokkal a posztolás után.

3. Szánalom-like:

A legrosszabb fajta. Általában olyankor lép működésbe, amikor egy előnyösnek szánt fotó kiposztolása teljes érdektelenségbe fullad, és végül egy közeli barátnak/rokonnak megesik a szíve a kép feltöltőjén. A legvérmesebb szánalom-likeolók a kattintás mellé arcpirítóan túlzó bókokkal is megörvendeztetik az érintettet.

4. Kölcsön-like:

Egy teljesen indokolatlan like random viszonzása, egyben a szánalom-like egyenes ági leszármazottja.  Gyakorlati példa: konkáv mellkassal feszítesz a tükör előtt, villan a vaku, töltődik a kép, de a lájkok nem jönnek. Mikor már azt hiszed, mindennek vége, anyukád gyerekkori barátnője, akit udvariasságból jelöltél csak vissza, egy kattintással megmenti a helyzetet, mire te megkönnyebbülten felsóhajtasz, és böksz egy likeot a napi horoszkójára. Mindenki boldog, az ügy lezárva.

5. Presztízs-like:

Az érintett minden esetben olyan személy, vagy intézmény, akit/amit csodálat övez. Egy  befolyásos/rettegett/híres ismerős, vagy épp egy előkelő étterem, ahol még a maradékra is Provident-kölcsönt kéne felvennie a likeolónak. De ő kitartóan kattintgat, ha esik, ha fúj, legyen szó érdektelen helyzetjelentésekről, vagy frissített borítóképről, hadd lássa a pórnép, milyen körökben mozog(hatna).

6. Emlékeztető like:

Olyanok kapják, akik valamivel adósai a likeolónak. Egyfajta virtuális életjel ez, diszkrét, XXI. századi módja annak, hogy finoman rákérdezzünk: HOL A PÉNZEM/VAGYONTÁRGYAM/EMAILEM/STB?!

7. Vonzalom-like:

Pofonegyszerű, könnyen felismerhető like típus, százával terem például pucsító tinilányok fájóan buta idézetei alatt. Tetszésnyilvánítás helyett sokkal inkább közösülési szándéknyilatkozat. Ha elég szemfüles felhasználók vagyunk, a vonzalom-likeok népes családján belül 3 altípust különíthetünk el üzenetük alapján:

a.      Kufirc-like = Dugni akarok veled.

b.     Fanatikus like = Dugni akarok veled újra és újra, mert megőrjítesz, ezért válogatás nélkül likeolom minden szexi rezdülésed, hogy tudd, hogy folyamatosan csak rád vágyom, te szexisten(nő)! Remélem nem gond, hogy a mellemre tetováltattam a neved.

c.      Nosztalgikus sorozatlike = Tudom, hogy sokáig el voltam tűnve, de képzeld, szakítottunk, és most újra dugni akarok veled, ezért gondoltam, átnyálazom a profilodat, és belikeolok ezt-azt vakon, hátha eszedbe jutok, ha legközelebb részegen nyúlsz a telefonodért.

 

 

Ezzel a hevenyészett gyorstalpalónk végére is értünk, köszönöm a részvételt. A valós kép persze sokkal árnyaltabb, a legkülönfélébb kombinációk mellett számtalan altípus is létezhet, de azért remélem, segíthettem valamicskét, és most már azok is egy fokkal magabiztosabban igazodnak el a like-ok sűrű erdejében, akik eddig a Libriben keresték a Facebookot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggolegesmosoly.blog.hu/api/trackback/id/tr445620910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása