Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Facebook

Friss topikok

Címkék

150 nap (1) 1998 (1) 2013 (1) 9/11 (1) akkor és most (1) alkohol (2) amerika (1) amnézia (1) átverés (1) a szürke ötven árnyalata (1) Balaton (1) Bódi Sylvi (1) britney spears (1) buci (1) buli (1) BŰZ (1) cápa (1) celeb (1) Conchita Wurst (1) divat (1) dj baby la (1) dj exotic eve (1) dj flower (1) dj lauro giotto (1) dj lia kustanczi (1) dj seherezade (1) drog (1) droid (1) egyediség (1) éjszaka (1) elemésztve (1) erotikus irodalom (1) escort (1) Eurovízió (1) facebook (2) Facebook (1) faldöngető (1) fantázia (1) fehérnemű (1) felnőtt (1) foci (1) fotó (1) függőleges mosoly (4) fulladás (1) gyerekszoba (1) gyermek (1) hamis gyönyör (1) hétvégi hódító (1) hipster (1) hitelesség (1) horror (1) humor (1) hús-vér ember (1) húsipari dj (1) instagram (1) irodai munka (1) ismerkedés (1) ital (1) kábítószer (1) káosz (1) karizma (1) komp (1) könyv (1) könyvkiadás (1) könyvmaffia (1) könyvrészlet (3) közösségi portál (1) kreativ.hu (1) leszarás (1) like (1) longboard (1) lovebirds (1) magánkiadás (1) magyar börtönpokol (1) mainstream (1) másnap (1) mecénás (1) média (1) miley cyrus (1) munka (1) munkaerő (1) munkáltató (1) munkavállaló (1) neon (1) nép (1) neutralizátor (1) nicki minaj (1) Nirvana (1) nosztalgia (2) nyár (2) olvasói levél (1) pánikszoba (1) párkapcsolat (1) partyveterán (1) pénz (1) petíció (1) Playboy (1) Playboy villa (1) playmate (1) pornó (2) pszichopata (1) Puzsér Róbert (1) Ramones (1) részeg (1) ribancképző (1) rockdj dora butcher (1) Russell Peters (1) sofőr (1) stand-up comedy (1) stohl andrás (1) szajha (1) szakállas nő (1) szalai vivien (1) szexi (1) taktika (1) tavasz (2) terrorizmus (1) tévhit (1) tiffany (1) tömegközlekedés (1) trendi (1) troll (1) vers (2) viktor (1) vip baszóka (1) zsebgengszter (1) Címkefelhő

Ma 12 éve varázsszó a terrorizmus

2013.09.11. 20:08 Függőleges Mosoly

us_1378922758.jpg_396x281

Nagy nap ez a mai, pontosan 12 éve szolgáltat alapot a World Trade Center tragédiája a nyugati világ kormányainak legnépszerűtlenebb döntéseihez. Ekkor ütötte fel a fejét minden korábbinál agresszívabban a TERROR, mely azóta is a politikai vezetők ütőkártyája, ha kifogynak az érvekből.

Legyen szó horribilis hadiipari költekezésről, az állampolgárok alapvető jogainak korlátozásáról, vagy idegen országok lerohanásáról, csak jelentőségteljes arccal kiejti valaki a bűvös szót, és máris értelmet nyernek a legőrültebb tervei. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy az őrült döntések által leginkább érintett nép olyan mértékű rettegésben és tudatlanságban éljen, hogy hajlandó legyen bármilyen abszurd áldozatot hozni a vélt fenyegetés elhárításáért. De hát erre találták ki a médiát.

12 éve bambán rettegünk a tévé előtt a terrorizmus mumusától, pedig a többségünk sosem találkozott vele. Kicsit olyan az egész, mintha Amerika lenne a minden hájjal megkent tévés távsarlatán, mi meg a hiszékeny Marika néni. Ő percenként ötszázért közli, hogy lakik rajtunk egy ártó szellem, de szerencsére le tudja szedni, bár nem lesz egyszerű. Be kell költöznie hozzánk, hogy testközelből tanulmányozhassa a szellemet, pár kollégája meg közben porig égeti a szomszéd házakat, hátha onnan küldték a rontást. Mi kicsit meglepődünk, de aztán zavartan rábólintunk a drasztikus gyógymódra, hiszen mihamarabb vissza szeretnénk nyerni a biztonságérzetünket. Merthogy megfosztottak minket tőle. Na nem a gonosz szellemek, mivel ők olyan diszkréten tették a dolgukat, hogy a puszta létezésükről sem igen tudtunk, hanem a diagnózis, mely feltárta az ármánykodásukat.

Szóval akkor vegyük át még egyszer:

Valaki állítja, hogy veszélyben vagyunk, amit ő kész elhárítani a szabadságunkért, a pénzünkért, és ártatlan emberek életéért cserébe. Nem felajánlja, egyszerűen csak közli, hogy mit fog tenni. Mi pedig megszeppent Marika nénikként várjuk a fejleményeket, és bizakodunk a sikerben, amiről kizárólag a távgyógyító tájékoztathat minket, hiszen mi magát a fenyegetést sem érzékeljük.

És a kör bezárult. Tehetetlenül nézzük, ahogy a terrorellenes harc égisze alatt Amerika beterrorizálja az egész világot. De ha már így alakult, legalább ne legyünk bepalizott Marika nénik. Lássuk be, hogy körülbelül annyi esélye van bármilyen terrorcselekménynek a lakókörnyezetünkben, mint egy cápatámadásnak, és tájékozódjunk a témában, járjunk utána a valódi okoknak (már amennyire ez lehetséges), mert tartozunk ennyivel. Magunknak, na meg a terror valódi áldozatainak. Ha pedig már annyira letompultunk a világító kijelzők bámulásától, hogy le se szarjuk, mi történik a való világban, akkor csak olvassuk el a Wikipédia idevágó szócikkét, és 9/11 alkalmából döntsük el, ki terrorizál kit:  

„A terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek elsődleges célja félelem, zavar keltése és ennek révén meghatározott politikai, ideológiai vagy vallási célok elérése, vagy a hatalom megtartása.”

A bejegyzés trackback címe:

https://fuggolegesmosoly.blog.hu/api/trackback/id/tr455507979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bambano 2013.09.11. 23:42:40

Kíváncsi lennék, milyen gépen milyen böngészővel írtad ezt a posztot...

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2013.09.12. 00:02:16

"Ehhez persze elengedhetetlen, hogy az őrült döntések által leginkább érintett nép olyan mértékű rettegésben és tudatlanságban éljen, hogy hajlandó legyen bármilyen abszurd áldozatot hozni a vélt fenyegetés elhárításáért. "

Miért nem lehet túllépni ezen a minden amerikai korlátolt debil és minden amerikai imád bombázni és háborúzni dogmán? Magyarországon ezek szerint mindenki egyetért Orbán/Gyurcsány/Kádár/Szálasi minden lépésével és a parlament minden döntéséért egyénenként is felelős.

Mivel éppen a teljesen korlátolt Universty of California-Berkeley-n tartózkodom egy 5 hónapos projekt keretében, így volt szerencsém látni, amint a szíriai kérdésben tartott kongresszusi meghallgatás után pár órával sorra jelentek meg a háborúellenes transzparensek az autópálya felett, amint kiálltak aktivisták tüntetni az egyetemi korzóra, amint egyesek odáig vetemedtek, hogy inkább menjünk vissza a Marsra és tartsuk életbe a NASA-t a hadiipar helyett plakátokkal álltak ki az egyetemi épületek mellé. De hallgattam a szomszédomban fehér nyugdíjasok által szervezett civiljogi mozgalom gyűlését is, akik a Trevor Martin ítélet után jöttek össze. Egyikük pedig a börtönben uralkodó körülmények miatt éhségsztrájkolt is.

Ezen kívül az elmúlt években többször beszéltem veteránokkal, akik irtóznak az egész külpolitikával, akik kimondták, hogy Isten őrizz attól, hogy Iránba is bevonuljunk, stb.

Igen, van egy réteg nyilván, aki megesz mindent a médiából, akiket félre lehet vezetni, ahogy Magyrországon is van egy ezzel arányaiban nézve legalább ugyanakkora réteg, akik bevesznek minden maszlagot és ostobaságot. Most lehetne sorolni a dolgokat hasábokon keresztül, de akkor megint csak egy belpolitikai fröcsögés lenne minden válasz.

Nagyon unalmas minden nap találni egy a korlátolt, ostoba amerikai népről szóló általánosító írást olvasni, majd belenézni a fröcsögő, gyűlölködő kommentekbe, amelyeket olyanok írnak, akik egyetlen egy amerikait nem ismernek, csak Busht, Powellt, Obamat, stb. látják a TV-ben.

Egyáltalán nem idealizálom az országot, rengeteg hibája van, amelyek az eltérő szemlélet és berendezkedés miatt gyökeresen különböznek az európai problémáktól (éppen emiatt ők meg nem nagyon értik a mi gondjainkat). Viszont egy egész népet lehülyézni napi rendszerességgel - és ez most nem ennek a posztnak szól, csak ez már a sokadik mostanában a neten - úgy, hogy közben mi mindenkitől tiszteletet várunk, na az az igazi korlátoltság!

Meggyőződésem, hogy a világ jobb hely lenne, ha minden európai eltöltene fél évet az USA-ban - nyugodtan megkímélheti magát mindenki az "Én abba a mocskos országba be nem tenném a lábam" mondat legépelésétől -, és minden amerikai eltöltene fél évet Európában. Egyszerűen tágul tőle az ember világképe, jobban megértheti a világban zajló folyamatokat.

Függőleges Mosoly 2013.09.12. 00:49:21

@_Maverick: :) Aggodalomra semmi ok, nem az amerikaiakra gondoltam, hanem a fél világra, akinek a hataloméhes elit 12 éve zsibbasztja az agyát ezzel a terror dumával.

Ladislav 2013.09.12. 11:31:36

@Függőleges Mosoly: Én értettem írásod mondanivalóját.

Locassen 2013.09.12. 16:25:05

@Bambano: dobj ide egy levelet: NIASC@nsa.gov
és megmondják:)
süti beállítások módosítása